kolmapäev, 16. detsember 2009

Magusad mandlid

Minu arust on magusad mandlid väga sobilikud Jõulukuusse, eriti kui maitsestda pipaprgoogimaitseainega. Hea kingitus sõpradele-tuttavatele, maitsev ja lisaks veel ise tehtud! Pakkida ilusasse kotikesse või karpi ja ongi valmis kinkimiseks.




300 g mandleid
125 ml fariinisuhkrut (võib kasutada ka tavalist või pruuni suhkurt)

3 spl mett

1 spl sulavõid

2 spl vett

2 tl pipargoogimaitseainet

1 tl kaneeli

1/2 tl soola

Peale raputamiseks

suhkru-kaneelisegu (2 spl suhkurt 1 tl kaneeli)


*Kuumutada ahi 160 kraadini.

*Segada kausis fariinisuhkur, mesi, kaneel, pipargoogimaitseaine, sool, vesi ja sulavõi.

Kui glasuur on liiga paks või liiga vedel lisada vastavalt natuke vett või suhkrut.

*Segada juurde mandlid (mul olid osad kooritud ja osad koorimata mandlid, lõpptulemusel vahet ei ole), glasuuri peaks jääma ilusti kõikide mandlite peale.

*Valada mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, ajada võimalikult laiali ja panna ahju.

*Küpsetada 30-40 minutit (oleneb ahjust), valmis on siis kui glasuur on paksenenud ja ahjust välja võttes karamelliseerub.

*Ahjust välja võttes raputada üle suhkru-kaneeliseguga, segada natuke ja ajada mandlid jällegi võimalikult laiali, et ei kleepuks üksteise külge.

*Lasta mandlitel jahtuda ja glasuuril taheneda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar