Minu arust on magusad mandlid väga sobilikud Jõulukuusse, eriti kui maitsestda pipaprgoogimaitseainega. Hea kingitus sõpradele-tuttavatele, maitsev ja lisaks veel ise tehtud! Pakkida ilusasse kotikesse või karpi ja ongi valmis kinkimiseks.
300 g mandleid
125 ml fariinisuhkrut (võib kasutada ka tavalist või pruuni suhkurt)
3 spl mett
1 spl sulavõid
2 spl vett
2 tl pipargoogimaitseainet
1 tl kaneeli
1/2 tl soola
Peale raputamiseks
suhkru-kaneelisegu (2 spl suhkurt 1 tl kaneeli)
*Kuumutada ahi 160 kraadini.
*Segada kausis fariinisuhkur, mesi, kaneel, pipargoogimaitseaine, sool, vesi ja sulavõi.
Kui glasuur on liiga paks või liiga vedel lisada vastavalt natuke vett või suhkrut.
*Segada juurde mandlid (mul olid osad kooritud ja osad koorimata mandlid, lõpptulemusel vahet ei ole), glasuuri peaks jääma ilusti kõikide mandlite peale.
*Valada mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, ajada võimalikult laiali ja panna ahju.
*Küpsetada 30-40 minutit (oleneb ahjust), valmis on siis kui glasuur on paksenenud ja ahjust välja võttes karamelliseerub.
*Ahjust välja võttes raputada üle suhkru-kaneeliseguga, segada natuke ja ajada mandlid jällegi võimalikult laiali, et ei kleepuks üksteise külge.
*Lasta mandlitel jahtuda ja glasuuril taheneda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar