esmaspäev, 5. juuli 2010

Grillitud hiidkrevetid



800 g tooreid hiidkrevette (nt Vici)
Marinaad:
väike punt lehtpeterselli
2-3 küünt purustatud küüslauku
1 sl peeneks hakitud ingverit

5 sl magusat chillikastet

2-3 sl õli

maitse järgi soola


*Kui on puhastamata krevetid siis eemaldada koored ja soolikas, saba jätta alles.
*Petersell hakkida hästi peeneks või purustada uhmris.

*Petersellile lisada küüslauk, ingver, chillikaste, õli ning sool, segada ühtlaseks.

*Marinaad valada krevettidele, segada läbi nii, et kõik krevetid saaks maitsestatud, lasta seista 10-15 minutit.

*Krevetid küpsetada kuumal grillil, kuni krevetid on muutunud ühtlaselt roosaks (NB! mitte küpsetada üle).

*Maitsevad hästi nii soojalt kui jahtunult, serveerida värske salatiga.


Sinised on veel küpsemata krevetid

4 kommentaari:

  1. Parim jaanipäeva toit, mis ma saanud olen :P Aaa, bruchettad veisefilee ja sibulamoosiga olid sama head :)

    VastaKustuta
  2. Ojaaaa.... kala oli ka hää :P šašlõkki pole vajagi ;)

    VastaKustuta
  3. mmm kui isuäratav :)

    VastaKustuta
  4. Meil oli ikka tõeline gurmee-jaanipäev :D

    VastaKustuta