Väga sobilik magustoit tänasesse päikeselisse päeva: mahlane, kerge, jahutav, mõnusalt maasikane ja veidi piparmündine.
6 dl vett
150 ml demerara suhkrut
500 g maasikaid
1 laimi mahl
10 suurt piparmündilehte
*Vesi ja suhkur keeta siirupiks ja lasta jahtuda.
*Siirup valada puhastatud maasikatele ning purustada saumikseriga ühtlaseks.
*Piparmündilehed hakkida hästi peeneks või purustada uhmris, lisada maasikasegule, valada juurde laimimahl.
*Segu asetada kaanega karbis sügavkülma, arvestada, et sorbett paisub natukene.
*Aeg-ajalt segada sorbett kahvli või vispliga läbi, jääb kohevam (võib teha ka jäätisemasinaga).
*Sorbett on valmis siis kui on läbinisti külmunud.
Idee: Juuni 2010 ''Oma Maitse''
Isuäratav. Ma olen tõeline jäätunud maasikatoitude fänn - sorbee, margariitad jne.
VastaKustutaNüüd tean mida sulle järgmine kord pakkuda, et sa täitsa nälga ei jääks :)
VastaKustuta