kolmapäev, 30. juuni 2010

Maasika-piparmündisorbett

Väga sobilik magustoit tänasesse päikeselisse päeva: mahlane, kerge, jahutav, mõnusalt maasikane ja veidi piparmündine.



6 dl vett
150 ml demerara suhkrut

500 g maasikaid
1 laimi mahl

10 suurt piparmündilehte

*Vesi ja suhkur keeta siirupiks ja lasta jahtuda.

*Siirup valada puhastatud maasikatele ning purustada saumikseriga ühtlaseks.

*Piparmündilehed hakkida hästi peeneks või purustada uhmris, lisada maasikasegule, valada juurde laimimahl.

*Segu asetada kaanega karbis sügavkülma, arvestada, et sorbett paisub natukene.

*Aeg-ajalt segada sorbett kahvli või vispliga läbi, jääb kohevam (võib teha ka jäätisemasinaga).
*Sorbett on valmis siis kui on läbinisti külmunud.


Idee: Juuni 2010 ''Oma Maitse''

2 kommentaari:

  1. Isuäratav. Ma olen tõeline jäätunud maasikatoitude fänn - sorbee, margariitad jne.

    VastaKustuta
  2. Nüüd tean mida sulle järgmine kord pakkuda, et sa täitsa nälga ei jääks :)

    VastaKustuta