reede, 11. juuni 2010

Hakklihapirukas suvikõrvitsa ja tomatiga

Meie pere vanimat last on suhteliselt raske saada proovima toitu mida ta varem söönud ei ole. Võõrad koostisained sorteeritakse kohe toidust välja ja mitte mingil juhul ei proovitagi. Mõnikord saab ''kahtlased'' toiduained roa sisse ära peita, vahel läheb õnneks vahel mitte, seekord läks! Kui küsiti ''mis selle piruka sees on?'' jätsin mainimata suvikõrvitsa, lootes, et ''kahtlane'' köögivili jääb märkamata, jäigi. Küsiti veel tükike pirukat juurde ja kiideti kui hea see on! Tuleb välja et suvikõrvits on täitsa söödav ja pealegi veel maitsev :P




Põhi:
350 ml nisujahu

175 g võid või küpsetusmargariini
1/2 tl soola

kuni 5 sl külma vett


Kate:

300 g hakkliha

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 väike suvikõrvits

3 tomatit

100 g juustu

praadimiseks õli

soola
pipart

*Jahu ja tükeldatud või näppida ühtlaseks puruks, lisada sool ja vesi ning sõtkuda ilusaks tainaks.
*Tainas tõsta 20-30 minutiks külmkappi, samal ajal praadida hakkliha, hakitud sibul, purustatud küüslauk ja tükeldatud suvikõrvits, maitsestada.

*28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm vooderdada küpsetuspaberiga.

*Tainast rullida ümmargune ketas (nii suur, et kataks 28 cm läbimõõduga vormi põhja ja ääred) ja tõsta vormi.
*Piruka põhjale tõsta hakkliha-köögiviljadesegu, selle peale laotada viilutatud tomatid.

*Küpsetada 200 kraadises ahjus u 30 minutit, kuni põhi hakkab muutuma kuldpruuniks, siis raputada peale riivjuust ja lasta pirukal küpseda veel nii kaua kuni juust on sulanud ja kuldne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar