esmaspäev, 28. juuni 2010

Maasika-toorjuustukook

Nami-namis hakkas uus kooskokkamine, seekordseks teemaks on maasikatordid, koogid, -keeksid jmv. Minu seekordne kook on väga kergesti valmistatav ja ebaõnnestumise protsent üsna väike, ainult tuleb varuda natuke kannatust, sest kook peab külmkapis tahenema mõned tunnid. Põhja võib teha ka poest ostetud muretaignast või hoopiski kaeraküpsistest-veelgi lihtsam.


Põhi:

300 g jahu

200 g võid

50 g suhkrut
1 muna


Kreem:
3 pk Farmi maitsestamata toorjuustu

200 ml 35% rõõska koort

200 g valget šokolaadi

Peale:

maasikaid


*Jahu ja või näppida ühtlaseks puruks, lisada suhkur ja muna ning sõtkuda ilusaks taignaks.
Tainas panna 1 tunniks külmkappi.
*Tainast rullida u 5 mm paksune ketas ja tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva, 26-28 cm läbimõõduga, koogivormi põhja ja äärtele.

*Põhjale panna peale küpsetuspaber ja küpsetada raskuse all 15-20 minutit kuni põhi on kuldpruun ja krõbe.

*Kreemi jaoks vahustada koor ja segada toorjuustuga.

*Šokolaad sulatada kuumaveevannis (šokolaadi sisse ei tohi minna tilgakestki vett!), lasta natuke jahtuda ning segada toorjuustu-vahukoorekreemi hulka.
*Kreem valada eelküpsetatud põhjale ning panna külmkappi tahenema 4-5 tunniks, võib seista ka terve öö.
*Kook kaunistada maasikatega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar