Eesti keelde tõlgituna võiks see olla ''tartalet mandlikreemiga'' aga see pole üldsegi nii huvitav kui ''fangipane tart'' :) ''Frangipane'' on täidis, mille valmistamiseks või maitsestamiseks kasutatakse mandleid või näiteks pistaatsiapähkleid. Seda täidist kasutatakse erinevates küpsetistes, eelkõige lahtistes kookides. Koogi peale pannaks veel marju/puuvilju: maasikaid, vaarikaid, õunu, virsikuid, jne, mis kellelegi meeldib. Kuna meil on veel rabarberihooaeg käimas siis seekord tegin rabarberite ja maasikatega, kindlasti oleks väga maitsev kirssidega või näiteks punaste sõstardega.
Põhi:
375 g jahu
200 g võid
50 g suhkrut
1 muna
Kreem:
125 g võid
125 g suhkrut
2 muna +1 munakollane
125 mandlijahu
25 ml (tumedat) rummi
2 vart rabarberit
200 g maasikaid
määrimiseks 4 sl maasikamoosi
*Või, jahu ja suhkur näppida ühtlaseks puruks, lisada muna ja sõtkuda tainaks.
*Tainas mässida toidukilesse ja panna 1 tunniks külmkappi.
*Täidise valmistamiseks vahustada toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks, ükshaaval lisada munad ja jätkata vahustamist.
*Lõpuks segada juurde mandlijahu ja rumm.
*Tainas tõsta jahuga ülepuistatud lauale ja rullida sellest 5mm paksune ümmargune ketas, nii suur, et saaks vooderdada 20-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja ääred.
*Tainas tõsta vormi ja panna veel 15 minutiks külmkappi.
*Koogi põhi määrida maasikamoosiga, selle peale valada mandlikreem ja kõige peale tükeldatud rabarber ja maasikad, suruda kergelt kreemi sisse.
*Küpsetada 180 kraadises ahjus 35-40 minutit.
*Kui kook on valmis siis määrida pealt maasikamoosiga, siis jääb ilus läikiv.
*Serveerida maasikate ja vahukoorega.
Idee on pärit siit.
Kui palju võid on vaja põhja valmistamiseks? See on vist ununenud kirjutada koostisosade juurde.
VastaKustutaViga parandatud :)
VastaKustutaJeerum, kui ahvatlev. See kook paneb küll iga inimese tahtejõu ja vastupanuvõime proovile!
VastaKustutaSee näeb tõesti ahvatlev välja. Ilmselt proovin järgi;)
VastaKustutamis ühikuga on mandlijahu? ml või g
VastaKustutacara judi sabung ayam agar menang
VastaKustuta