kolmapäev, 2. juuni 2010

Lõhepirukad u.12 tk


500 g lehttainast
400-500 g lõhe- või forellifileed

2-3 keedetud muna

soola

pipart

tilli
sidrunimahla
määrimiseks 1 muna


*Lõhefilee puhastada luudest ja eemaldada nahk, lõigata väikesteks kuubikuteks ja panna kaussi. Maitsestada soola, pipra ja sidrunimahlaga.
*Tainas laotada laua peale laiali. Lõigata u 10x10 cm ruudud. Osa tainast jätta pirukate kaunistamiseks.
*Iga ruudu keskele tõsta kala, selle peale riivitud/hakitud muna, kõige peale raputada hakitud tilli.
*Piruka peale panna risti-rästi tainaribasi ja määrida munaga.
*Küpsetada 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pirukad on ilusti kerkinud ja kuldpruunid.


Kõrvale tegin dipikastme hapukoore ja tilliga, mille maitsestasin soola ja sidrunimahlaga.

1 kommentaar: