Olen siiani teinud pavlovat selle retsepti järgi ja enamjaolt olnud rahul oma pavlovatega, pealt ilusad krõbedad seest vahukommised, nii nagu peab/peaks. Rahul olin seni kuni nägin ''Masterchef Australia'' saates milliseid pavlovaid tehakse Austraalias. Pavlovad olid valged, kõrged, kohevad, nii-nii ilusad, loomulikult pealt krõbedad ja seest vahukommised. Otsisin üles selle retsepti/õpetuse mille järgi seal saates tehti ja tegin ka nii nagu nemad... ütleme nii, et arenguruumi veel on :D See-eest tuli kreem väga hea, sobis pavlova peale suurepäraselt!
Põhi:
4 munavalget
220 g suhkrut
2 sl maisitärklist
1 sl valget veiniäädikat
Kreem:
2 rabarberi vart
100 g suhkrut
50 ml vett
200 ml rõõska koort
1 tl vaniljesuhkrut
Kaunistuseks:
maasikaid
*Ahi kuumutada 150 kraadini (kasutada pöördõhu funktsiooni).
*Munavalged vahustada tugevaks vahuks.
*Vähehaaval hakata juurde lisama suhkrut, pidevalt vahustada edasi. Vahustada nii kaua kuni tekib ilus läikiv vaht ja suhkrukristallid on lahustunud.
*Munavahule sõeluda juurde tärklis ja lisada äädikas, segada läbi.
*Munavalgevaht määrida ringikujuliselt küpsetuspaberile (18 cm läbimõõduga).
*Ahju temperatuur keerata 120 kraadi peale. Pavlovat küpsetada 1 tund ja 20 minutit. Kui pavlova on valmis, keerata kuumus kinni, koogil lasta ahjus täielikult jahtuda.
*Kreemi jaoks koorida rabarberid, lõigata tükkideks ja panna koos suhkru ja veega potti, keeta pehmeks ja püreestada saumikseriga.
*Koor vahustada 1 tl vaniljesuhkruga, sellele lisada rabarberipüree, segada ettevaatlikult ühtlaseks.
*Kreem määrida pavlovale, kaunistada maasikatega.
See võib ikka väga hea kooslus olla- magus besee ja hapukas rabarber....mmm... ja muidugi taas väga hea käekirjaga fotod.
VastaKustuta