pühapäev, 30. mai 2010

Rukolapesto

Raamatus ''Modrnne Itaalia köök a´la Bocca'' soovitatakse proovida erinevaid pestosi, katsetada erinevate maitsetaimede ja pähklitega. Ühe võimaliku variandina on välja toodud pesto rukola ja kreeka pähklitega. Kuna kodus olid kõik komponendid olemas siis otsustasin proovida. Kellele meeldib rukola, meeldib kindlasti ka see pesto :)


100 g rukolat

60-70 g kreeka pähkleid

50 ml oliiviõli

u 50 g parmesani

soola


*Rukolalehed ja kreeka pähklid purustada saumikseriga, lisada juurde osa õlist, jätkata purustamist.
*Niristada juurde ülejäänud õli, segada saumikseriga.

*Parmesan riivida peene riiviga ja lisada pestole, maitsestada soolaga.

*Säilitada õhukindlas purgis külmkapis max 10 päeva.


Ühe huvitava rukolapesto retsepti leiab veel Tuuli blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar