Eks ole ju nii: kus on, sinna tuleb alati juurde :) Jõudsin hiljuti turult hunniku rabarbereid koju tuua, kui sõbranna lahkelt pakkus maalt kaasa toodud rabarbereid. ''EI'' ei suutnud ma loomulikult öelda, ega küll küllale liiga tee :) Nii ongi meil mitu päeva menüüs olnud rabarber. Laupäeval tegin Ragne blogist kooki, ainult kaneeli jätsin ma välja, rabarberi-martsipani kooslus tundus juba piisav. Soovitan seda kooki soojalt (või külmalt :D), hapu rabarber ja magus martsipan on justkui kokku loodud. Inspireerituna sellest taevalikust koogist, tuli idee muffinitaignasse ka natuke martsipani lisada, tulemus: ülimaitsvad muffinid!
Muffinid on tehtud selle retsepti järgi, saab 16-18 muffinit:
350 g rabarberit (kooritud, tükeldatud)
1 sl kartulitärklist
60 g pehmet võid
80 ml + 2 sl suhkrut
1 muna
5,5 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
2,5 dl piima
50-60 g martsipani
Puru:
100 ml suhkrut
100 ml jahu
60 g külma võid
*Rabarberitükid segada kartulitärklise ja 2 sl suhkruga.
*Toasoe või vahustada suhkruga, lisada muna ja vahustada edasi.
*Jahule segada juurde sool ja küpsetuspulber.
*Või-munavahule lisada vaheldumisi juurde piim ja jahu, segada ühtlaseks taignaks.
*Lõpuks valada juurde riivitud (hakitud) martsipan ja rabarber.
*Puru jaoks valada suhkur ja jahu kausi, lisada tükeldatud või, näppida puruks.
*Ahi kuumutada 190 kraadini, muffinivorm vooderdada pabervormidega, igasse pessa tõsta u 1,5 sl tainast ja peale raputada puru.
*Küpsetada 30 minutit, jahtunud muffinid raputada üle tuhksuhkruga.
parimad muffinid,mis ma teinud olen. Puru panen nüüd muffinitele alati. Imehead!
VastaKustuta