esmaspäev, 10. mai 2010

Rabarberimuffinid killukese martsipaniga

Eks ole ju nii: kus on, sinna tuleb alati juurde :) Jõudsin hiljuti turult hunniku rabarbereid koju tuua, kui sõbranna lahkelt pakkus maalt kaasa toodud rabarbereid. ''EI'' ei suutnud ma loomulikult öelda, ega küll küllale liiga tee :) Nii ongi meil mitu päeva menüüs olnud rabarber. Laupäeval tegin Ragne blogist kooki, ainult kaneeli jätsin ma välja, rabarberi-martsipani kooslus tundus juba piisav. Soovitan seda kooki soojalt (või külmalt :D), hapu rabarber ja magus martsipan on justkui kokku loodud. Inspireerituna sellest taevalikust koogist, tuli idee muffinitaignasse ka natuke martsipani lisada, tulemus: ülimaitsvad muffinid!



Muffinid on tehtud selle retsepti järgi, saab 16-18 muffinit:
350 g rabarberit (kooritud, tükeldatud)

1 sl kartulitärklist

60 g pehmet võid
80 ml + 2 sl suhkrut

1 muna

5,5 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit

1/2 tl soola

2,5 dl piima

50-60 g martsipani

Puru:

100 ml suhkrut

100 ml jahu

60 g külma võid


*Rabarberitükid segada kartulitärklise ja 2 sl suhkruga.

*Toasoe või vahustada suhkruga, lisada muna ja vahustada edasi.

*Jahule segada juurde sool ja küpsetuspulber.

*Või-munavahule lisada vaheldumisi juurde piim ja jahu, segada ühtlaseks taignaks.

*Lõpuks valada juurde riivitud (hakitud) martsipan ja rabarber.

*Puru jaoks valada suhkur ja jahu kausi, lisada tükeldatud või, näppida puruks.
*Ahi kuumutada 190 kraadini, muffinivorm vooderdada pabervormidega, igasse pessa tõsta u 1,5 sl tainast ja peale raputada puru.

*Küpsetada 30 minutit, jahtunud muffinid raputada üle tuhksuhkruga.

1 kommentaar:

  1. parimad muffinid,mis ma teinud olen. Puru panen nüüd muffinitele alati. Imehead!

    VastaKustuta