esmaspäev, 31. mai 2010

Pavlova rabarberivahuga

Olen siiani teinud pavlovat selle retsepti järgi ja enamjaolt olnud rahul oma pavlovatega, pealt ilusad krõbedad seest vahukommised, nii nagu peab/peaks. Rahul olin seni kuni nägin ''Masterchef Australia'' saates milliseid pavlovaid tehakse Austraalias. Pavlovad olid valged, kõrged, kohevad, nii-nii ilusad, loomulikult pealt krõbedad ja seest vahukommised. Otsisin üles selle retsepti/õpetuse mille järgi seal saates tehti ja tegin ka nii nagu nemad... ütleme nii, et arenguruumi veel on :D See-eest tuli kreem väga hea, sobis pavlova peale suurepäraselt!



Põhi:
4 munavalget

220 g suhkrut
2 sl maisitärklist

1 sl valget veiniäädikat


Kreem:

2 rabarberi vart

100 g suhkrut

50 ml vett

200 ml rõõska koort

1 tl vaniljesuhkrut

Kaunistuseks:
maasikaid

*Ahi kuumutada 150 kraadini (kasutada pöördõhu funktsiooni).
*Munavalged vahustada tugevaks vahuks.

*Vähehaaval hakata juurde lisama suhkrut, pidevalt vahustada edasi. Vahustada nii kaua kuni tekib ilus läikiv vaht ja suhkrukristallid on lahustunud.

*Munavahule sõeluda juurde tärklis ja lisada äädikas, segada läbi.

*Munavalgevaht määrida ringikujuliselt küpsetuspaberile (18 cm läbimõõduga).
*Ahju temperatuur keerata 120 kraadi peale. Pavlovat küpsetada 1 tund ja 20 minutit. Kui pavlova on valmis, keerata kuumus kinni, koogil lasta ahjus täielikult jahtuda.

*Kreemi jaoks koorida rabarberid, lõigata tükkideks ja panna koos suhkru ja veega potti, keeta pehmeks ja püreestada saumikseriga.
*Koor vahustada 1 tl vaniljesuhkruga, sellele lisada rabarberipüree, segada ettevaatlikult ühtlaseks.

*Kreem määrida pavlovale, kaunistada maasikatega.

1 kommentaar:

  1. See võib ikka väga hea kooslus olla- magus besee ja hapukas rabarber....mmm... ja muidugi taas väga hea käekirjaga fotod.

    VastaKustuta