Vahelduseks tavapärasele keedukartulile võiks proovida hoopiski kartuliröstit.
Kartuliröstit võib serveerida eraldi roana või lisandiks lihale-kalale-kanale.
Umbes 15 pätsikest:
6 suuremat kartulit
jupp porrut
2-3 küüslauguküünt
värsket tüümianit
soola
pipart
3-4 sl (oliivi)õli
*Ahi panna kuumenema 215 kraadi peale.
*Kartulid koorida ja riivida suurema riiviga.
*Riivitud kartul loputada külma vee all ning nõrutada sõelal, pigistada välja üleliigne vedelik, valada kaussi.
*Kartulile juurde lisada hakitud porru, tüümian, purustatud küüslauk ja õli, maitsestada soola ja pipraga ning segada läbi.
*Tainast vormida väikesed pätsikesed ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pätsikeste vahele võiks jääda 2-3 cm ruumi.
*Küpsetada ahju keskosas umbes 30 minutit või nii kaua kuni on alt ja pealt ilusti kuldpruunid.
Vaata ka nami-nami uut kooskokkamise teemat: vegan-toidud.
Väga maitsvad ja tõesti hea vaheldus ahjukartulitele!
VastaKustutaJust, mitte ainult vahelduseks keedukartulitele vaid ka ahjukartulitele :D
VastaKustuta