teisipäev, 28. september 2010

Kartulirösti

Vahelduseks tavapärasele keedukartulile võiks proovida hoopiski kartuliröstit.
Kartuliröstit võib serveerida eraldi roana või lisandiks lihale-kalale-kanale.



Umbes 15 pätsikest:

6 suuremat kartulit

jupp porrut

2-3 küüslauguküünt
värsket tüümianit

soola

pipart

3-4 sl (oliivi)õli


*Ahi panna kuumenema 215 kraadi peale.
*Kartulid koorida ja riivida suurema riiviga.
*Riivitud kartul loputada külma vee all ning nõrutada sõelal, pigistada välja üleliigne vedelik, valada kaussi.

*Kartulile juurde lisada hakitud porru, tüümian, purustatud küüslauk ja õli, maitsestada soola ja pipraga ning segada läbi.

*Tainast vormida väikesed pätsikesed ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pätsikeste vahele võiks jääda 2-3 cm ruumi.
*Küpsetada ahju keskosas umbes 30 minutit või nii kaua kuni on alt ja pealt ilusti kuldpruunid.


Vaata ka nami-nami uut kooskokkamise teemat: vegan-toidud.

2 kommentaari:

  1. Väga maitsvad ja tõesti hea vaheldus ahjukartulitele!

    VastaKustuta
  2. Just, mitte ainult vahelduseks keedukartulitele vaid ka ahjukartulitele :D

    VastaKustuta