Kes ei ole veel proovinud sellist varianti kukeseente säilitamiseks siis tehke seda kindlasti, väga maitsev on! Peale kukeseente võib kasutada ka teisi kupatamist mittevajavaid seeni.
Retsept Thredahlia blogist väikeste muudatustega.
1 liiter kuumutatud (kuke)seeni (värskeid seeni teeb see umbes 4 liitrit)
100 ml vett
75 ml oliiviõli
50 g suhkrut
25-30 g meresoola
2-3 loorberilehte 10 tera musta pipart
7 tera vürtsipipart
1 väiksem kaneelikoor
2 küüslauguküünt
1 suurem sibul
75 ml valget veiniäädikat
500-600 ml kuiva valget veini
*Marinaadi jaoks valada potti vesi ja oliiviõli, lisada loorber, piprad kaneelikoor, ratasteks lõigatud sibul ja väiksemaks lõigatud küüslauk. Kuumutada umbes 5 minutit.
*Marinaadile lisada sool ja suhkur, kuumutada kuni lahustub.
*Lisada vein ja äädikas ning kuumutada keemiseni, vajadusel maitsestada soola-suhkruga või lisada veini-äädikat, eemaldada loorberilehed ja kaneelikang.
*Marinaadile lisada kuumutatud seened, lasta keema ning kuumutada madalal kuumusel veel umbes 5 minutit.
*Seened koos marinaadiga tõsta puhastesse purkidesse, kaanetada.
Ma tegin ka neid, imehääd! See Su pisikeste purk on eriti nunnu.
VastaKustutaVäga head tõest, midagi hoopis teistsugust kui harjumuspärased äädikamarinaadis seened. Pisikesed on mul suured lemmikud, teen alati eraldi purgi, et ei peaks neid suurte seente seast taga ajama :)
VastaKustuta