kolmapäev, 1. september 2010

Šokolaadikook (ilma jahuta)

See kook on küll iga šokohooliku unistus, 50% sellest koogist moodustab šokolaad. Ei taha mõeldagi, kui palju kaloreid on ühes koogitükikeses, kuid vahel võib ju patustada :)


500 g tumedat šokolaadi (Fazeri küpsetussarjast)

5 toasooja muna, kollased ja valged eraldi
175 g suhkrut


*Kõigepealt panna ahi 180 kraadi juurde kuumenema.
*Šokolaad sulatada kuumaveevannil, nagu ikka, teha seda väga hoolikalt, et šokolaadi sisse ei satuks tilkagi vedelikku.

*Munakollased vahustada suhkruga tugevaks heledaks vahuks.

*Munavalged vahustada tugevaks vahuks.

*Sulatatud šokolaad segada kokku munakollasevahuga, lisada umbes pool munavalgevahust ja vaikselt segada ühtlaseks.

*Lõpuks lisada juurde ülejäänud munavalgevaht ja segada väga vaikselt ja kergelt läbi.

*22 või 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale panna küpsetuspaber, ääred määrida võiga, väljast vooderda koogivorm fooliumiga, seejärel valada tainas vormi.

*Kooki küpsetada kuumaveevannis (kõrgema äärega ahjuplaadile valada vett ja sellele tõsta koogivorm) ahju keskmises osas, 45 minutit. Jahutada avatud uksega ahjus 15-20 minutit.

*Kook raputada üle tuhksuhkruga, serveerida vaniljejäätise või vahukoorega ja maasikatoormoosiga, kõige parem soojalt.


Retsept pärit siit.

2 kommentaari: