
Antud kogusest saab 6-8 koogikest, võib teha ka 1 suurema koogi (22-24cm läbimõõduga), kuid kreemi võiks siis teha topeltkoguse.
Korvikesed:
150 g jahu
35 g kakaod
60 g suhkrut
100 g võid
1 suur muna
Kreem:
200 ml 36% koort
1 vaniljekaun
120 g tumedat šokolaadi
50 g suhkrut
3 munakollast
Peale:
hakitud pistaatsiapähkleid
*Kuivained ja võitükid panna köögikombaini ja töödelda ühtlaseks puruks, lisada muna ning segada läbi (võib teha ka käsitsi).
*Tainas valada lauale ja sõtkuda ühtlaseks, veeretada ilusaks palliks, mässida toidukilesse ning tõsta külmkappi vähemalt 20 minutiks.
*Ahi kuumutada 180 kraadini.
*Võiga määrida 8 umbes 10cm läbimõõduga väikest kuumakindlat vormi (võib kasutada ka muffinivormi).
*Tainas rullida jahusel laual laiali (umbes 3 mm paksuseks) ja sellega vooderdada vormid.
*Taina peale asetada küpsetuspaberi tükid ja selle peale midagi raskuseks, nt kuivatatud ube või herneid.
*Küpsetada ahju keskosas umbes 20 minutit.
*Kreemi jaoks sulatada šokolaad kuumaveevannil, jahutada.
*Teise potti valada koor ning pikuti pooleks lõigatud vaniljekaun, koor lasta aeglaselt keema.
*Koorel lasta 10 minutit jahtuda, vaniljekaunast eemaldada seemned ja lisada need koorele.
*Šokolaadile lisada munakollased ja suhkur, segada hoolikalt läbi ning valada juurde koor, segada ühtlaseks.
*Šokolaadikreem tõsta kuumaveevannile, pidevalt segades kuumutada nii kaua kuni kreem on piisavalt paks ja jääb lusika seljale.
*Jahtunud kreem valada šokolaadikorvikestesse, korvikesed tõsta 2-3 tunniks külmkappi, et kreem saaks taheneda.
*Korvikestele raputada peale purustatud pistaatsiapähkleid.
Inspiratsioon ''Kuldne šokolaadiraamat''
Mmm, neid tahaks küll proovida.
VastaKustutaMaitsesid tõesti hästi, see kreem on ikka eriti hea :)
VastaKustutaPraegu on taigen ahjus. Ma tegin muhvinivormides ja tainast jäi üle. Äkki on ideid mida sellest teha?
VastaKustuta