teisipäev, 14. september 2010

Šokolaadikorvikesed

Need on väga hõrgud ja maitsvad koogikesed, kreem on hästi mõnusa konsistentsiga ja täpselt parasjagu šokolaadine. Kreemi võib veel teha piimašokolaadist või valgest šokolaadist ja serveerida kasvõi eraldi magustoiduna. Soolane pistaatsiapähkel sobib koogile imehästi, justkui täpp i peal.


Antud kogusest saab 6-8 koogikest, võib teha ka 1 suurema koogi (22-24cm läbimõõduga), kuid kreemi võiks siis teha topeltkoguse.

Korvikesed:

150 g jahu

35 g kakaod

60 g suhkrut

100 g võid

1 suur muna


Kreem:

200 ml 36% koort

1 vaniljekaun

120 g tumedat šokolaadi

50 g suhkrut

3 munakollast


Peale:

hakitud pistaatsiapähkleid


*Kuivained ja võitükid panna köögikombaini ja töödelda ühtlaseks puruks, lisada muna ning segada läbi (võib teha ka käsitsi).

*Tainas valada lauale ja sõtkuda ühtlaseks, veeretada ilusaks palliks, mässida toidukilesse ning tõsta külmkappi vähemalt 20 minutiks.

*Ahi kuumutada 180 kraadini.

*Võiga määrida 8 umbes 10cm läbimõõduga väikest kuumakindlat vormi (võib kasutada ka muffinivormi).

*Tainas rullida jahusel laual laiali (umbes 3 mm paksuseks) ja sellega vooderdada vormid.

*Taina peale asetada küpsetuspaberi tükid ja selle peale midagi raskuseks, nt kuivatatud ube või herneid.

*Küpsetada ahju keskosas umbes 20 minutit.


*Kreemi jaoks sulatada šokolaad kuumaveevannil, jahutada.

*Teise potti valada koor ning pikuti pooleks lõigatud vaniljekaun, koor lasta aeglaselt keema.

*Koorel lasta 10 minutit jahtuda, vaniljekaunast eemaldada seemned ja lisada need koorele.

*Šokolaadile lisada munakollased ja suhkur, segada hoolikalt läbi ning valada juurde koor, segada ühtlaseks.

*Šokolaadikreem tõsta kuumaveevannile, pidevalt segades kuumutada nii kaua kuni kreem on piisavalt paks ja jääb lusika seljale.
*Jahtunud kreem valada šokolaadikorvikestesse, korvikesed tõsta 2-3 tunniks külmkappi, et kreem saaks taheneda.

*Korvikestele raputada peale purustatud pistaatsiapähkleid.



Inspiratsioon ''Kuldne šokolaadiraamat'
'

3 kommentaari:

  1. Mmm, neid tahaks küll proovida.

    VastaKustuta
  2. Maitsesid tõesti hästi, see kreem on ikka eriti hea :)

    VastaKustuta
  3. Praegu on taigen ahjus. Ma tegin muhvinivormides ja tainast jäi üle. Äkki on ideid mida sellest teha?

    VastaKustuta