neljapäev, 30. september 2010

Peedi ja sinihallitusjuustu pirukad

Need kuulsad nami-nami pirukad on iga pidulaua hitt. Peedi ja sinihallitusjuustu kooslus on uskumatult hea, pirukad maitsevad suurepäraselt nii soojalt kui ka külmalt.


Kogused olid mul sellised ja sain 40 pirukat:

500 g pärmi-lehttainast

4 väiksemat keedetud peeti

200 g sinihallitusjuustu
värsket tüümianit

määrimiseks muna

*Ahi kuumutada 200 kraadini.

*Lehttainas rullida laiali, lõigata umbes 4x4 cm suurused ruudud.

*Peet lõigata õhukesteks viiludeks.

*Iga tainaruudu keskele vajutada väikese klaasi või pitsiga ring ja sinna tõsta
peediviil.
*Peedi peale panna väike tükike sinihallitusjuustu ja tüümianilehti.

*Pirukate ääred määrida munaga, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada ahju keskosas u 10 minutit, kuni on kerkinud ja kuldpruunid.


5 kommentaari:

  1. ma sain 40-st pirukast 20....

    VastaKustuta
  2. Väga kummaline, et nii vähe... Ma kasutasin Cristella lehttainast (500 g pakk), rullisin hästi kergelt laiali, lõikasin pisikesed ruudud, nagu postituseski kirjas 4x4 cm ja sain isegi mõned pirukad rohkem kui 40.

    VastaKustuta
  3. Nii tore, et meeldisid, Neve!!! :P

    VastaKustuta
  4. Nii tore, et Sa sellise suurepärase koosluse peale tulid :P

    VastaKustuta