neljapäev, 18. november 2010

Badinžan

Möödunud kuul kutsuti hulk toidublogijaid tutvuma El Pasha restoraniga ja nende menüüs leiduvaid toite proovima. El Pasha on Lähis-Ida restoran, kohta peab egiptlastest perekond. Omanik Khaledi sõnul pakuvad nad traditsioonilisi koduseid Egiptuse toite, mille retsepte, õpetusi ja saladusi on edasi antud põlvest-põlve. Toidud on maitsvad, tervislikud ja mitte ülemäära vürtsikad, idaalne alustamaks tutvust Lähis-Ida köögiga.

Pilt: El Pasha kodulehelt

Nii minu, kui paljude teiste kohalviibijate lemmikuteks osutusid El Pasha baklažaan ''
badinžan'' ja dolma ''warak enab''. Väga maitsvad olid ka lambalihast road: ''shish kebab'' ja ''kofta kebab'', huvitava elamuse pakkus veel ''smak mahchi'' -ahvenafilee täidetud pähklite ja rosinatega.


Õhtu lemmik '' badinžan'' osutus tõeliseks maitseüllatajaks.


1 suur pommu ehk baklažaan

soola

oliiviõli

3 küünt küüslauku

1/4 tšillipiprakaun
a
3-4 sl sidrunimahla


*Pommu lõigata umbes 1 cm paksusteks viiludeks, raputada üle soolaga, laduda majapidamispaberile või marlile, peale tõsta raskus, nõrutada 45 minutit.
*Pannil kuumutada õli, pommuviilud praadida mõlemilt poolt kuldpruuniks, seejärel lõigata kuubikuteks.

*Purustatud küüslauk segada 1/4 tl soolaga, tšilli hakkida peeneks, kõik lisada pommule, segada läbi.

*Peale niristada sidrunimahla.


Selle ja palju teisi traditsioonilisi Lähis-Ida retsepte leiab SIIT.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar