reede, 5. november 2010

Kõrvitsa püreesupp Parmesaniga


See supp sündis katse-eksituse meetodil ja osutus tõeliseks üllatajaks. Pikantse maitsega kreemjas supp sai kiidusõnu kõikidelt pereliikmetelt ja küsiti aga lisa - kokk rahul, sööjad rahul :)

500 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat

4-5 keskmise suurusega kartulit

1-1,5 l köögiviljapuljongit

200 g hapukoort

70 g Parmesani või Fortet

soola
pipart

hakitud maitserohelist

*Kooritud ja tükeldatud kartul ja kõrvits panna puljongiga keema, keeta pehmeks. (Puljongit valada nii palju, et köögiviljad oleks vedelikuga kaetud.)

*Supp valada blenderisse või purustada saumikseriga ühtlaseks püreeks.

*Supile lisada hapukoor ja riivitud juust, segada läbi. Vajadusel maitsestada soola ja pipraga.

*Serveerida maitserohelisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar