teisipäev, 16. november 2010

Roheline karripasta


Rohelist karripastat tehakse rohelisest tšillipiprast, on väga terav ja aromaatne pasta, kastutakse erinevate idamaisete roogade maitsestamiseks.

2-3 keskmise suurusega rohelist tšillikauna, seemned eemaldada ja hakkida
3 cm pikkune jupp ingverit, hakkida peeneks

4 küüslauguküünt, purustada
2 vart sidrunheina, tampida pehmemaks ja hakkida peeneks

1 laimi riivitud koor ja mahl

2 šalottsibulat, hakkida

suur peotäis Tai basiilikut, võib asendada ka tavalise basiilikuga

1/4 tl soola

2 sl vett


*Kõik ained valada kõrgesse anumasse, purustada saumikseriga seni kuni tekib ühtlane pasta.

*Kasutada koheselt või jaotada portsionideks ja sügavkülmutada.

2 kommentaari:

  1. Mulle väga maitsevad nii punane kui roheline karripasta, eriti kana ja kookospiimaga! Ma olen rohelist pastat ka ise ühe korra valmistanud ja kasutanud JO retsepti, kuhu kuulus veel ka suur kimp värsket koriandrit, et kõik hea koos oleks:)

    VastaKustuta
  2. Punast ei ole ma veel proovinud, üldsegi olen veel täitsa algaja karride suhtes. Igatahes esimesed muljed on väga positiivsed, kindlsti katsetan edasi...

    VastaKustuta