laupäev, 20. november 2010

Kirsside ja valge šokolaadiga clafoutis


Clafoutis on ülimalt lihtne ja maitsev magustoit, kõik koostisained tuleb lihtsalt kokku segada ja tainas vormi(desse) valada, kõige raskem osa on oodata mil magusroog ahjus küpseb, ainuüksi lõhn on juba taevalik.

Valge šokolaadiga clafoutis on mmmmagus, magusust tasakaalustavad hapukad kirsid, mõnusa maitsenüansi annab apelsinikoor ja -mahl.


Neljale sööjale:
100 g jahu

näpuotsaga soola
2 muna
2 munakollast
150 ml piima

1/2 vaniljekauna, seemned
eemaldada
100 ml suhkrut

70 ml värskelt pressitud apelsinimahla

1 tl riivitud apelsinikoort
70 g võid, sulatada
70-100 g valget šokolaadi
(oleneb, kui suur magusasõber oled)

kivideta kirsse (värskeid või kompotti)


vormide määrimiseks:

sulavõid ja suhkru
t

*Ahi panna kuumenema 180 kraadi peale.

*Jahule lisada sool, vispeldada juurde munad, segada ühtlaseks tainaks.

*Valada juurde pool piima, segada ja lisada ülejäänud piim.

*Lõpuks lisada suhkur, vaniljeseemned, apelsinimahl ja -koor, sulatud või
ja peeneks hakitud šokolaad.
*15 cm läbimõõduga kuumakindlad vormid määrida võiga ja raputada üle suhkruga, vormi põhjale laduda kirsid ja 3/4 vormi ulatuses valada tainast.

*Clafoutist küpsetada ahju keskosas umbes 30 minutit, või nii kaua kuni pealt on kuldpruun.

*Serveerida soojalt, peale raputada tuhksuhkurt.



Retsept: ''MasterChef Australia''

3 kommentaari:

  1. Ma poleks clafoutist ilmselt kunagi teinud, kirjeldatakse seda enamjaolt kui ahjus küpsetatud pannkooki ja magusad pannkoogid ei ole just mu lemmikud.
    Selle retsepti tegi eriti ahvatlevaks see, et seal on kasutatud valget šokolaadi, lihtsalt pidin järele proovima :) Tavalisest pannkoogist on asi ikka päris kaugel...

    VastaKustuta
  2. Ma alati vaatan MC-s, et mis imeroog see selline on, iseenesest tundub igav, aga nüüd ka tahtmine proovida, kui pannkoogist asi kaugel :)

    VastaKustuta