esmaspäev, 29. november 2010

Roheline risoto


Ülimalt kreemjas ja kelmikalt roheline risoto maitseb värskelt ja kevadiselt.

250 g risotoriisi (Arborio või Carnaroli)
1 sibul
õli ja 1 sl võid
1 klaas kuiva valget veini
u 5 dl kanapuljongit
u 50 grammi Fortet või Paremesani
2-3 sl mascarponet
soola

suur peotäis käharpeterselli lehti

200 g külmutatud herneid


*Herned keeta soolaga maistestatud vees pehmeks, kurnata ja valada blenderisse või kõrgemasse anumasse, lisada petersell. Purustada blenderi või saumikseriga ühtlaseks püreeks, vajadusel lisada natuke vett.

*Või ja õli valada pannile, lisada hakitud sibul ja kuumutada klaasjaks, lisada riis, segada läbi ning valada juurde vein,
kuumutada nii kaua kuni vein imendub riisi.
*Seejärel hakata lisama kuuma puljongit kulp-kulbi haaval. Kuumutada keskmisel kuumusel umbes 15 minutit, aeg-ajalt segada ja vajadusel lisada puljongit.
*Kui riis on pehme keerata kuumus kinni, lisada herne-petersellipüree, mascarpone ja riivitud parmesan, segada läbi, vajadusel maitsestada.
*Serveerida koheselt meelepäraste lisanditega.

1 kommentaar: