teisipäev, 2. november 2010

Ahjupannkook peekoniga


Sain hiljuti sõbranna käest pragada, et miks mul seda retsepti pole blogisse pandud, nii head rooga peab teistega ka jagama. Parandan nüüd vea.
See retsept on pärit umbes 15 aastat vanast Kodukirjast ja sellest ajast peale olnud minu lemmik; väga maitsev ja kergesti valmiv toit argiõhtuteks.


4 muna
400 ml jahu

400 ml piima

soola

pipart

300 g suitsupeekonit (Saaremaa)

3-4 hakitud sibulat (mida rohkem seda parem)

2-3 purustatud küüslauguküünt

õli

200 g riivitud juustu

hakitud värsket peterselli


*Ahjuplaadile valada tükeldatud peekon, sibul ja küüslauk, lisada törts õli ja tõsta 200 kraadisesse ahju küpsema.

*Munad, jahu ja piim segada ühtlaseks tainaks, maitsestada soola ja pipraga.

*Kui peekon on pruunistunud ja sibul pehme valada peale pannkoogitainas, küpsetada 15-20 minutit, kuni tainas on muutunud kuldpruuniks. (Kui kook kerkib kõrgustesse ja tekivad nö mullid, siis teha need noaga katki.)

*Raputada peale riivjuust ja küpsetada veel 5 minutit, kuni juust on sulanud ja kuldne.

*Pannkook võtta ahjust välja ja raputada peale hakitud peterselli.

4 kommentaari:

  1. Lõpuks see viga siis parandatud! Saan paberi ära visata :P

    Super hea asi on see!

    VastaKustuta
  2. Ma iga kord vaatan, et tohoh - kas ma tõesti juba kommenteerisin :D
    Tundub hää lihtne ja maitsev. Jätan jälle meelde :)

    VastaKustuta
  3. Mul au sellise korüfee nimekaim olla :D

    VastaKustuta