teisipäev, 9. veebruar 2010

Bruschetta



2 väiksemat ciabattat
4 küüslauguküünt
ürdisoola

oliiviõli


1. kate

10 kirsstomatit või 2 tavalist tomatit
(kõige paremad suvel oma kasvhoonest)
peotäis värsket basiilikut (u 6 suuremat lehte)
ürdisoola

pipart

oliiviõli


2. kate

parmesani

rukolat
päikesekuivatatud tomateid


*Kõigepealt purustada küüslauk, panna kaussi, valada peale u 50 ml õli, maitsestada ürdisoolaga ja lasta seista 5 minutit.

*Ciabatta lõigata u 1 cm paksusteks viiludeks.

*Küüslaugu-õlisegu määrida ciabatta viiludele, laduda ahjuplaadile ja panna 5 minutiks eelkuumutatud 200 kraadisesse ahju.

* Esimese katte jaoks lõigata tomat väikesteks tükkideks, basiiliku lehed rebida väiksemaks, panna kõik kaussi, valada peale natuke oliiviõli ja maitsestada soola-pipraga.

*Tomati-basiilikukate tõsta lusikaga pooltele ciabatta viiludele.

*Ülejäänud ciabattadele panna paar rukola lehte, viil parmesani ja tükike päikesekuivatatud tomatit ja ongi valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar