Jättes kõrvale nüüd need ''sõrmekujulised keeksid'' on tiramisu ütlemata hea magustoit, üks mu lemmikutest. Kõige kindlam on tiramisut teha talumunadega, (seekord tõi sõbranna oma vanaema kanade mune mulle) muidugi võib teha ka poemunadega, nt Kikerikii omadega.

Tavaliselt ma ladyfingerseid ei kasuta ja küpsetan õhukese biskviidi, mille rebin tükkideks ja panen kausi (kausikeste) põhja.
Sellest kogusest saab 1 väga suure kausitäie tiramisut või 12 väiksemat. Ise tegin seekord pool kogusest.
Biskviit:
4 muna, kollased ja valged eraldi
6 sl peenikest suhkrut
6 sl kartulitärklist
Kreem:
500 g mascarponet (Itaalia oma)
4 muna, kollased ja valged eraldi
200 ml suhkrut
200 ml vahukoort
2 tassi (300-400 ml) kanget (espresso) kohvi
10 sl konjakit
kakaod või 100 g tumedat šokolaadi
*Biskviidi jaoks vahustada munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisada tärklis ja segada.
*Munavalged vahustada tugevaks vahuks ja vaikselt segada ülejäänud taigna sisse.
*Tainas valada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpsetada 200 kraadise ahju keskosas u 10 minutit.
*Kreemi jaoks vahustada munakollased ja suhkur tugevaks heleldaks vahuks, segada juurde mascarpone.
*Vahukoor vahustada 1 spl suhkruga, lisada munakollase-mascarponesegule.
*Kõige lõpuks vahustada munavalged ja segada vaikselt ülejäänud kreemi hulka.
*Biskviidist rebida tükid, panna need kausi põhja, valada peale kohv ja konjak, selle peale valada kreem, siluda ühtlaseks, raputada üle kakaoga või riivitud šokolaadiga ja panna külmkappi seisma.
Mulle meeldib, kui tiramisu on 2-3 tundi enne serveerimist külmas seisnud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar