neljapäev, 18. veebruar 2010

Beseerull

Käisime sõpradega Anni Arro ''Komeedis'' söömas (soovitan soojalt). Nagu oligi arvata, olid toidud väga maitsvad ja kõht sai liigagi täis :) Eelroaks sõin bruschetasi, pearoaks võtsin lõhe ja magustoiduks paljukiidetud vaarika-beseerulli, ajendatuna sellest beseerullist ka minu tänane postitus :)
Vastlakuklitest jäi üle vahukoort ja sügvakülmas oli täpselt 5 munavalget oma aega ootamas, vaarikaid mul polnud aga leidsin sügavkülmast viimase peotäie mustikaid ja karbikese maasikaid. Mõtlesin siis proovida midagi muud kui Pavlova, kuigi jah maitse on ju põhimõtteliselt sama, tegemine lihtsalt natuke huvitavam. Besee rulli keeramine (kui pealt on krõbe) on paras väljakutse aga, kui väga tahta siis saab hakkama :)



5 munavalget

150 ml suhkrut

2 sl sidrunimahla

1 sl maisitärklist

300 ml vahukoort

1 sl suhkrut


marju (maasikaid-vaarikaid-mustikaid jmv)

*Ahi kuumutada 130 kraadini.

*Munavalged vahustada tugevaks vahuks, hakata vähehaaval lisama juurde suhkurt, pidevalt vahustada edasi, vahustada nii kaua kuni suhkrukristallid on sulanud.

*Lisada sidrunimahl ja mikserdada läbi, lõpuks lisada tärklis ja segada vaikselt munavahu sisse.

*Valada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määrida ühtlaselt laiali ja panna ahju.
*Küpsetada 50-60 minutit, kui on soov, et oleks pealt krõbe küpsetada natuke kauem (katsuda pealt, kas on krõbe).
Küpsetamisaeg võib varieeruda olenevalt ahjust ja programmist, mina olen harjunud kasutama tavalist programmi (alt-ülevalt küpsetab).
*Koor vahustada suhkruga.

*Valmis besee võtta ahjust ja tõsta koos küpsetuspaberiga restile jahutma.
*Beseele panna peale uus küpsetuspaber ja pöörata besee laua peal ümber, eemalada põhjas olnud küpsetuspaber ettevaatlikult.
*Beseele määrida vahustatud koor ja puistata üle marjadega, lasta natuke seista (kui besee on krõbe).

*Küpsetuspaberi abil keerata besee rulli, lõpuks libistada vaikselt küpsetuspaberi abiga kandikule/alusele.

*Raputada üle tuhksuhkuga või kaunistada vastavalt maitsele.


7 kommentaari:

  1. Sul on väga ilusad toidu pildid.

    VastaKustuta
  2. Issand, ma kõik uhked postitused maha maganud seoses muffiniafääriga:) Pildid tõesti megad, fotografinna

    VastaKustuta
  3. Kas oleks palun võimalik see varastatud kahvliga pilt ka ära vahetada? Tänan tähelepanu eest:D

    VastaKustuta
  4. Pille, midagi pole varastatud, kõige eest on makstud :D Eks ma kunagi vahetan, kui sobiv pilt tuleb.

    VastaKustuta
  5. Ma üritan nüüd uuesti oma kaduma läinud kommentaari kirjutada....;)
    Tahtsin seda öelda, et see sinu tehtud beseerull näeb täpselt sama hea välja kui Komeedi oma, kindlasti maitses ka sama hea kui sealne (kui mitte parem ;)) Võin sulle oma korjatud mustsõstraid sügavkülmast tuua, kui lubad, et saan ka järgmine kord seda sinu tehtud rulli maitsta :P

    VastaKustuta