reede, 5. veebruar 2010

Laimi-toorjuustukook


Nami-nami blogist leidsin sidrunikoogi retsepti, ise olen sidrunikooki teinud natukene teistmoodi, sellepärast jäi see retsept mind painama :) et kuidas oleks toorjuustuga... Kuna sidrunit ei olnud kodus ja olid hoopiski mõned laimid jäänud kappi seisma, lisaks oli olemas pool pakki Digestive küpsiseid ja valge šokolaad, tundus ideaalne aeg olevat teha hoopiski lime pie, minu koogil on kogused natukene muudetud.
Peale selle, et mu näpud sügelesid koogi tegemise järele, tahtsin hirmsasti midagi serveerida oma ''uuel'' ilusal taldrikul, mille ema käest sain.


200 g kaeraküpsiseid (Digestive)
100 g võid

300 g maitsestamata toorjuustu
1 purk magustat kondenspiima

100 g valget šokolaadi (Fazer)

4-5 laimi mahl

1 laimi koor


*Küpsised purustada lisada juurde sulatatud või ja segada.

*Saadud puru suruda 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja, küpsetada 200 kraadi juures 5 minutit.

*Laimikreemi jaoks mikserdada toorjuust ja kondenspiim.
*Šokolaad sulatada kuumaveevannis ja lisada toorjuustu-kondenspiimakreemile.

*Segada juurde laimi koor ja mahl.

*Kreem valada jahtunud koogipõhjale ja siluda ühtlaselt laiali.

*Kook panna 12 tunniks külmkappi, kui on kiire siis 3 tunniks
sügavkülma :)

Retsepti lugedes võib tunduda, et see kook on hirmus magus (kondenspiim+šokolaad) aga tegelikult ei ole see nii, laimimahl tasakaalustab seda magusust. Täpselt parajalt magus ja parajalt hapu kook! Isegi meie pere kõige suuremale toidukriitikule, minu pojale, maitses! Hurraa!!!




5 kommentaari:

  1. Kas valge šokolaadi võib ka lihtsalt retseptist välja jätta või tuleks see millegagi asendada? Vahukoorega näiteks? Tõesti ilus taldrik! :)

    VastaKustuta
  2. Valge šokolaadi võid asendada vahukoorega ja parem veel, kui välja jätad.
    Võid ka toorjuustu välja jätta ja panna vaid kondenspiima, vahukoore ja laiminahla. Tuleb veel huvitavam.
    Taldrik väga vanamoodne kahjuks.

    VastaKustuta
  3. Võrratu kook! Täna proovitud!

    VastaKustuta