reede, 5. veebruar 2010
Laimi-toorjuustukook
Nami-nami blogist leidsin sidrunikoogi retsepti, ise olen sidrunikooki teinud natukene teistmoodi, sellepärast jäi see retsept mind painama :) et kuidas oleks toorjuustuga... Kuna sidrunit ei olnud kodus ja olid hoopiski mõned laimid jäänud kappi seisma, lisaks oli olemas pool pakki Digestive küpsiseid ja valge šokolaad, tundus ideaalne aeg olevat teha hoopiski lime pie, minu koogil on kogused natukene muudetud.
Peale selle, et mu näpud sügelesid koogi tegemise järele, tahtsin hirmsasti midagi serveerida oma ''uuel'' ilusal taldrikul, mille ema käest sain.
200 g kaeraküpsiseid (Digestive)
100 g võid
300 g maitsestamata toorjuustu
1 purk magustat kondenspiima
100 g valget šokolaadi (Fazer)
4-5 laimi mahl
1 laimi koor
*Küpsised purustada lisada juurde sulatatud või ja segada.
*Saadud puru suruda 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja, küpsetada 200 kraadi juures 5 minutit.
*Laimikreemi jaoks mikserdada toorjuust ja kondenspiim.
*Šokolaad sulatada kuumaveevannis ja lisada toorjuustu-kondenspiimakreemile.
*Segada juurde laimi koor ja mahl.
*Kreem valada jahtunud koogipõhjale ja siluda ühtlaselt laiali.
*Kook panna 12 tunniks külmkappi, kui on kiire siis 3 tunniks sügavkülma :)
Retsepti lugedes võib tunduda, et see kook on hirmus magus (kondenspiim+šokolaad) aga tegelikult ei ole see nii, laimimahl tasakaalustab seda magusust. Täpselt parajalt magus ja parajalt hapu kook! Isegi meie pere kõige suuremale toidukriitikule, minu pojale, maitses! Hurraa!!!
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
I-m-e-i-l-u-s taldrik!!!!!
VastaKustutaNii ilus taldrik!
VastaKustutaKas valge šokolaadi võib ka lihtsalt retseptist välja jätta või tuleks see millegagi asendada? Vahukoorega näiteks? Tõesti ilus taldrik! :)
VastaKustutaValge šokolaadi võid asendada vahukoorega ja parem veel, kui välja jätad.
VastaKustutaVõid ka toorjuustu välja jätta ja panna vaid kondenspiima, vahukoore ja laiminahla. Tuleb veel huvitavam.
Taldrik väga vanamoodne kahjuks.
Võrratu kook! Täna proovitud!
VastaKustutaAitäh retsepti eest! Olen juba kolm korda seda valmistanud ja kook on tõesti väga maitsev.
VastaKustutaagen sabung ayam bangkok petarung terpercaya
VastaKustutaVäga hea kook valmistan seda tihti:)
VastaKustutaTõesti ilus taldrik!;)
Kahjuks retsepti järgides kook välja ei tulnud, 24 h külmas olnud ja kate kõik vedel, shokolaad ei ole kindlasti piisav, et see kook koos püsiks, ehk oleks vaja zelatiini panna. Kahju, ootused olid suured.
VastaKustutaMa olen mitu korda teinud ja ainult siis ei tule välja kui kasutan mingit muud toorjuustu kui Philadelphia oma.
Kustuta