teisipäev, 16. märts 2010

Šokolaadi-juustutort vaarikatega

Hiljuti lugesin perenaine.ee lehelt kuidas saada võimalikult maitsev ja ilus juustukook. Ma ei olnud varem pannud ahju kausikest veega, et tekitada koogile lisaniiskust. Samuti polnud ma varem küpsetanud kooki kuumaveevannis, tundus suurem mässamine olevat.
Kuna tegin eile 2 juustukooki sai kohe katsetatud; esimese koogi panin ahju koos kausikese veega, kook oli esialgu väga ilus aga jahtudes tuli ikkagi keskele suur pragu, suurim mida
ma üldse koogil näinud olen :) Teise juustukoogi ehk siis selle koogi, otsustasin küpsetada vesivannis, vooderdasin ilusti koogivormi fooliumiga ära, valasin ahjuplaadile kuuma vett ja tõstsin koogivormi sinna keskele. Selle koogi üle võin küll uhkust tunda :D pealt ilus sile, mitte ühtegi pragu, just selline nagu üks õige juustukook välja peab nägema. Edaspidi küpsetan kõik juustukoogid veevannis ja pole see nii suur mässamine midagi, tulemus on seda väärt :)


Põhi:
150 g Digestive küpsiseid

1 sl kakaopulbrit

50 ml suhkrut (ma panin demerara)

70 g võid

Täidis:

500 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)

125 ml suhkrut

1 tl vanilliinsuhkrut

3 muna

250 ml hapukoort

100 g šokolaadi


Peale:

300 g vaarikaid

200 ml vaarikamahla

2 tl želatiini + 2 sl vett


*Ahi kuumutada 150 kraadini.

*Küpsised purustada peeneks jahuks.

*Segada juurde kakao, suhkur ja
sulatatud või.
*Segu suruda küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhja. Kui küpsetada vesivannis siis vorm vooderda
väljastpoolt fooliumiga.
*Segada (mikserdada) toorjuust, suhkur, vanilliinsuhkur, munad ja hapukoor.

*Šokolaad hakkida peeneks ja segada ülejäänud massi hulka ja valada küpsisepõhjale.

*Küpsetada 1 tund ja 15 minutit.

*Keerata kuumus kinni ja lasta koogil ahjus seista veel tund või kaks.

*Laduda koogile vaarikad.

*Želatiin segada 2 sl veega, lasta paisuda, sulatada vesivannis või mikrouunis.
Lasta jahtuda ja segada kokku vaarikamahlaga.
*Mahl valada vaarikatele ja kook panna külmkappi, hoida külmas vähemalt 5 tundi kuni üleöö.

*Kaunistada valgešokolaadi ja mündioksaga.

Originaalretsept ''Kodukirjast'' autoriks Angelika Kang.

6 kommentaari:

  1. Oi kurja, jälle mingid vapustavad kaadrid. Elu Nefi söögimõisas, küll see oleks alles elamist väärt:P

    VastaKustuta
  2. Kui kunagi mõisa saan siis oled oodatud sinna elama :P söögimõis :D

    VastaKustuta
  3. PS. Ma pean sulle sünnipäevas uusi ja huvitavaid taldrikuid kinkima;)

    VastaKustuta
  4. Minu teooria nende pragude koha pealt on siiamaani olnud see, et need tekivad kas liigsest kuumusest ahjus või siis koogi sees olevatest (suuremat sorti) marjadest.

    VastaKustuta
  5. Ilmselt võis olla jah asi hoopiski kuumuses, küpsetasin 175 kraadises ahjus, nii nagu originaalretsept ette näeb. Ega mul ei tuld pähe keerata kuumust vähemaks :D nüüd olen mitu kooki teinud 150-160 kraadises ahjus (vesivannis) ja on väga ilusad tulnud.

    VastaKustuta
  6. ilus blogi esiteks!
    ...ja tahtsin veel hiigelsuure juustukoogifännina öelda, et veevann on minu arvates täitsa kohustuslik juustukoogi küpsetamisel. kook tuleb väga hea ka ilma, kuid veevannis on vahe märgatav - kook saab veelgi parem - kreemisem/sametisem ja ilus kaubapeale! (järgi proovitud!)
    edu! :)

    VastaKustuta