Väga sobilik magustoit tänasesse päikeselisse päeva: mahlane, kerge, jahutav, mõnusalt maasikane ja veidi piparmündine.
6 dl vett
150 ml demerara suhkrut
500 g maasikaid
1 laimi mahl
10 suurt piparmündilehte
*Vesi ja suhkur keeta siirupiks ja lasta jahtuda.
*Siirup valada puhastatud maasikatele ning purustada saumikseriga ühtlaseks.
*Piparmündilehed hakkida hästi peeneks või purustada uhmris, lisada maasikasegule, valada juurde laimimahl.
*Segu asetada kaanega karbis sügavkülma, arvestada, et sorbett paisub natukene.
*Aeg-ajalt segada sorbett kahvli või vispliga läbi, jääb kohevam (võib teha ka jäätisemasinaga).
*Sorbett on valmis siis kui on läbinisti külmunud.
Idee: Juuni 2010 ''Oma Maitse''
kolmapäev, 30. juuni 2010
teisipäev, 29. juuni 2010
Wimbledoni maasikad
...ehk maasikad vahukoorega, nii lihtne see ongi. Päris täpset infot, miks maasikad on Wimbledonis nii populaarsed ei leiagi. Inglismaal on kuningad ja aadlikud söönud maasikad vahukoorega juba 500 aastat ja eks sealt kaudu on nad jõudnud Wimbledoni, tennist mängisid ja vaatasid esialgu ju ainult siniverelised.
Igal aastal, kui Wimblodonis mängitakse tennist söövad sealsed pealtvaatajad ära 27000 kilo maasikaid 7000 liitri vahukoorega!
Milleks selline postitus?!? Loomulikult Kaia Kanepi auks, kes mängib Wimbledonis elu mängu. GO KAIA!!!
Igal aastal, kui Wimblodonis mängitakse tennist söövad sealsed pealtvaatajad ära 27000 kilo maasikaid 7000 liitri vahukoorega!
Milleks selline postitus?!? Loomulikult Kaia Kanepi auks, kes mängib Wimbledonis elu mängu. GO KAIA!!!
Võileivatort metsaseente ja karulagukreemiga
Jõudsin veel viimasel hetkel esitada oma töö RMK ''100 tordiretsepti'' konkursile. Tegelikulit oli idee kohe olemas, kui konkurss välja kuulutati, isegi mitu ideed aga kuidagi ei jõudnud tegudeni. Ja siis eile avastasin, et on viimane päev esitada oma töö, no tõesti 3 kuud oli aega ja ma avastan viimasel päeval! Tort päris selline välja ei tulnud nagu vaimusilmas ette kujutasin, just välimuse poolest, see eest maitses kordades paremini kui esialgu arvasin.
9 viilu täistera röstsaia
150 ml piima
Täidis:
150 g maitsestamata toorjuustu
2 keedumuna
100 g majoneesi
300 g põdraliha täissuitsuvorsti
100 g marineeritud metsaseeni
pisike kimp tilli
soola
sidrunipipart
Kate:
100 g majoneesi
75 g maitsestamata toorjuustu
30 g karulauku
soola
sidrunipipart
Kaunistamiseks:
seeni
suitsuvorstiviile
maitserohelist
*Suitsuvorst lõigata viiludeks, osad viilud jätta kaunistuseks ülejäänud hakkida pisikesteks kuubikuteks.
*Suuremad seened lõigata väiksemaks.
*Keedetud munad hakkida peeneks.
*Kausis segada 1 karp toorjuustu, hakitud muna, seente ja suitsuvorstiga, lisada majonees ja maitsestada soola ja sidrunipipraga, juurde hakkida tilli.
*Saiadel lõigata ära ääred. Laduda esimene kiht ehk 3 viilu saia kandikule ja igale viilule valada lusikaga peale natuke piima.
*Saiadele määrida pool suitsuvorsti-seenesalatist ja tõsta peale teine kiht saia, immutada jällegi piimaga, määrida peale ülejäänud täidis ja tõsta peale viimane kiht saia ja immutada piimaga.
*Katte jaoks segada saumikseriga toorjuust, majonees ja karulauk ühtlaseks pastaks, maitsestada soola ja pipraga. Määrida tordi küljed ja pealmine osa.
*Kaunistada suitsuvorstiviilude ja seentega.
*Tort maitseb paremini, kui on külmkapis seisnud mõned tunnid.
9 viilu täistera röstsaia
150 ml piima
Täidis:
150 g maitsestamata toorjuustu
2 keedumuna
100 g majoneesi
300 g põdraliha täissuitsuvorsti
100 g marineeritud metsaseeni
pisike kimp tilli
soola
sidrunipipart
Kate:
100 g majoneesi
75 g maitsestamata toorjuustu
30 g karulauku
soola
sidrunipipart
Kaunistamiseks:
seeni
suitsuvorstiviile
maitserohelist
*Suitsuvorst lõigata viiludeks, osad viilud jätta kaunistuseks ülejäänud hakkida pisikesteks kuubikuteks.
*Suuremad seened lõigata väiksemaks.
*Keedetud munad hakkida peeneks.
*Kausis segada 1 karp toorjuustu, hakitud muna, seente ja suitsuvorstiga, lisada majonees ja maitsestada soola ja sidrunipipraga, juurde hakkida tilli.
*Saiadel lõigata ära ääred. Laduda esimene kiht ehk 3 viilu saia kandikule ja igale viilule valada lusikaga peale natuke piima.
*Saiadele määrida pool suitsuvorsti-seenesalatist ja tõsta peale teine kiht saia, immutada jällegi piimaga, määrida peale ülejäänud täidis ja tõsta peale viimane kiht saia ja immutada piimaga.
*Katte jaoks segada saumikseriga toorjuust, majonees ja karulauk ühtlaseks pastaks, maitsestada soola ja pipraga. Määrida tordi küljed ja pealmine osa.
*Kaunistada suitsuvorstiviilude ja seentega.
*Tort maitseb paremini, kui on külmkapis seisnud mõned tunnid.
esmaspäev, 28. juuni 2010
Maasika-toorjuustukook
Nami-namis hakkas uus kooskokkamine, seekordseks teemaks on maasikatordid, koogid, -keeksid jmv. Minu seekordne kook on väga kergesti valmistatav ja ebaõnnestumise protsent üsna väike, ainult tuleb varuda natuke kannatust, sest kook peab külmkapis tahenema mõned tunnid. Põhja võib teha ka poest ostetud muretaignast või hoopiski kaeraküpsistest-veelgi lihtsam.
Põhi:
300 g jahu
200 g võid
50 g suhkrut
1 muna
Kreem:
3 pk Farmi maitsestamata toorjuustu
200 ml 35% rõõska koort
200 g valget šokolaadi
Peale:
maasikaid
*Jahu ja või näppida ühtlaseks puruks, lisada suhkur ja muna ning sõtkuda ilusaks taignaks. Tainas panna 1 tunniks külmkappi.
*Tainast rullida u 5 mm paksune ketas ja tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva, 26-28 cm läbimõõduga, koogivormi põhja ja äärtele.
*Põhjale panna peale küpsetuspaber ja küpsetada raskuse all 15-20 minutit kuni põhi on kuldpruun ja krõbe.
*Kreemi jaoks vahustada koor ja segada toorjuustuga.
*Šokolaad sulatada kuumaveevannis (šokolaadi sisse ei tohi minna tilgakestki vett!), lasta natuke jahtuda ning segada toorjuustu-vahukoorekreemi hulka. *Kreem valada eelküpsetatud põhjale ning panna külmkappi tahenema 4-5 tunniks, võib seista ka terve öö.
*Kook kaunistada maasikatega.
Põhi:
300 g jahu
200 g võid
50 g suhkrut
1 muna
Kreem:
3 pk Farmi maitsestamata toorjuustu
200 ml 35% rõõska koort
200 g valget šokolaadi
Peale:
maasikaid
*Jahu ja või näppida ühtlaseks puruks, lisada suhkur ja muna ning sõtkuda ilusaks taignaks. Tainas panna 1 tunniks külmkappi.
*Tainast rullida u 5 mm paksune ketas ja tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva, 26-28 cm läbimõõduga, koogivormi põhja ja äärtele.
*Põhjale panna peale küpsetuspaber ja küpsetada raskuse all 15-20 minutit kuni põhi on kuldpruun ja krõbe.
*Kreemi jaoks vahustada koor ja segada toorjuustuga.
*Šokolaad sulatada kuumaveevannis (šokolaadi sisse ei tohi minna tilgakestki vett!), lasta natuke jahtuda ning segada toorjuustu-vahukoorekreemi hulka. *Kreem valada eelküpsetatud põhjale ning panna külmkappi tahenema 4-5 tunniks, võib seista ka terve öö.
*Kook kaunistada maasikatega.
teisipäev, 22. juuni 2010
Strawberry curd
Fruit curd (puuviljakreem/võie) on pärit Inglismaalt, seda kreemi kasutatakse erinevates küpsetistes, või niisama saia-küpsise määrdena. Kõige levinum on lemon curd (sidrunikreem), peale sidruni võib kreemi valmistamiseks kasutada nt laimi, apelsini, vaarikaid, kui sobivad vaarikad siis miks mitte ka maasikad?!?
Natuke surfamist internetis, uurides erinevaid retsepte ja õpetusi sai minu retsept selline (kokku tuleb u 350 ml võiet):
400 g maasikaid
5 munakollast
75 g suhkrut
60-70 g võid
1 tl sidrunimahla
näpuotsaga soola
*Kõigepealt teha maasikatest saumikseriga püree.
*Munakollased ja suhkur vispeldada kergelt läbi, lisada sool.
*Paksupõhjalises potis sulatada või, kui või on sulanud keerata kuumus väiksemaks ja valada juurde maasikapüree, segada.
*Järgmisena valada potti munakollase-suhkrusegu.
*Kuumutada keskmisel kuumusel pidevalt segades 15-20 minutit NB! Mitte lasta keema! Kui läheb keema, tõsta pott korraks pliidilt ära ja keerata kuumust vähemaks.
*Lõpuks peaks saama sellise paksema moosi konsistentsiga kreemi.
*Valmis kreem pressida läbi sõela. (Saab ühtlasema koostise ning suuremad maasikatükid kreemist välja.)
*Maasikakreem valada purki, sulgeda õhukindlalt, jahtudes läheb kreem veelgi paksemaks.
*Kreem säilib külmkapis nädala, sügavkülmas umbes kuu.
Nagu eelpool sai mainitud kasutatakse neid kreeme erinevate küpsetiste valmistamiseks. Alloleval pildil on lihtsad muretaginakorvikesed maasikakreemiga.
Natuke surfamist internetis, uurides erinevaid retsepte ja õpetusi sai minu retsept selline (kokku tuleb u 350 ml võiet):
400 g maasikaid
5 munakollast
75 g suhkrut
60-70 g võid
1 tl sidrunimahla
näpuotsaga soola
*Kõigepealt teha maasikatest saumikseriga püree.
*Munakollased ja suhkur vispeldada kergelt läbi, lisada sool.
*Paksupõhjalises potis sulatada või, kui või on sulanud keerata kuumus väiksemaks ja valada juurde maasikapüree, segada.
*Järgmisena valada potti munakollase-suhkrusegu.
*Kuumutada keskmisel kuumusel pidevalt segades 15-20 minutit NB! Mitte lasta keema! Kui läheb keema, tõsta pott korraks pliidilt ära ja keerata kuumust vähemaks.
*Lõpuks peaks saama sellise paksema moosi konsistentsiga kreemi.
*Valmis kreem pressida läbi sõela. (Saab ühtlasema koostise ning suuremad maasikatükid kreemist välja.)
*Maasikakreem valada purki, sulgeda õhukindlalt, jahtudes läheb kreem veelgi paksemaks.
*Kreem säilib külmkapis nädala, sügavkülmas umbes kuu.
Nagu eelpool sai mainitud kasutatakse neid kreeme erinevate küpsetiste valmistamiseks. Alloleval pildil on lihtsad muretaginakorvikesed maasikakreemiga.
esmaspäev, 21. juuni 2010
Bruschettad grillitud köögiviljade ja peekoniga
Bruschettad valmivad grillil väga ruttu, ciabatta vajab küpsemiseks ainult paar minutit, köögiviljad võtavad umbes sama aja. 10 minutiga on valmis maitsvad suupisted, mis sobivad suurema nälja kustutamiseks, nii saab rahulikult oodata grillil särisevat šašlõkki ja nautida ilusat jaaniilma ;)
1 suurem ciabatta
1/2 suvikõrvitsat
1 paprika
1 pk viilutatud suitsupeekonit (Maks ja Mooritsal on parajalt paksud viilud)
50 g toorjuustu
3-4 suuremat päikesekuivatatud tomatit
ciabatta määrimiseks oliiviõli
*Ciabatta lõigata 1-1,5 cm paksusteks viiludeks, pintseldada mõlemalt poolt õliga ja grillida krõbedaks.
*Paprika lõigata pooleks ja puhastada, suvikõrvits viilutada. Köögiviljad raputada üle soolaga, grillida ilusaks triibuliseks. Peekoniviilud grillida krõbedaks.
*Toorjuust segada hakitud päikesekuivatatud tomatitega, segu määrida grillitud ciabattale, selle peale tõsta tükike paprikat või suvikõrvitsat, kõige peale krõbedaks grillitud peekon.
1 suurem ciabatta
1/2 suvikõrvitsat
1 paprika
1 pk viilutatud suitsupeekonit (Maks ja Mooritsal on parajalt paksud viilud)
50 g toorjuustu
3-4 suuremat päikesekuivatatud tomatit
ciabatta määrimiseks oliiviõli
*Ciabatta lõigata 1-1,5 cm paksusteks viiludeks, pintseldada mõlemalt poolt õliga ja grillida krõbedaks.
*Paprika lõigata pooleks ja puhastada, suvikõrvits viilutada. Köögiviljad raputada üle soolaga, grillida ilusaks triibuliseks. Peekoniviilud grillida krõbedaks.
*Toorjuust segada hakitud päikesekuivatatud tomatitega, segu määrida grillitud ciabattale, selle peale tõsta tükike paprikat või suvikõrvitsat, kõige peale krõbedaks grillitud peekon.
Täidetud šampinjonid
1 karp šampinjone
75 g toorjuustu (maitsestatud või naturaalset)
5-6 suuremat päikesekuivatatud tomatit
*Päikesekuivatatud tomatid hakkida peeneks, segada toorjuustuga.
*Seentelt eemaldada vars ja igale seenele tõsta lusikatäis toorjuustu-tomatisegu.
*Küpsetada grillil või ahjus.
teisipäev, 15. juuni 2010
Quesadillad
Quesadillasi võib teha nii pannil, ahjus kui ka grillil, mina tegin seekord grillil. Täidiseks võib kasutada põhimõtteliselt mida iganes, täpselt just seda, mis kellelegi maitseb, ainus asi mis PEAKS vahel olema on juust, see ''kleebib'' tortillad omavahel kokku. Lastele tegin seekord tomatikastme, singi ja juustuga, nad olid väga rahul, suurtele said vähe särtsakama sisuga quesadillad.
4 tortillat
200 g krevette soolvees
1 väike purk maisi u 50-60 g
1/2 kauna punast chillit
tomatikastet
basiilikulehti
50 g juustu
*2 tortillat määrida tomatikastmega ja raputada peale puruks rebitud basiilukulehti.
*Kausis segada krevetid ja mais, ning peeneks hakitud chilli, jagada võrdselt mõlemale tortillale, raputada üle riivjuustuga, ning kõige peale tõsta tortilla.
*Küpsetada kuumal grillil mõlemalt poolt kuldpruuniks, lasta natuke jahtuda ning lõigata sektoriteks.
Alloleval pildil on näha, et grillil on kiviplaat, selle plaadi peal on väga lihtne teha quesadillasi, kuid arvan et saab hakkama ka ilma selleta. Originaalis on see kiviplaat mõeldud pitsade küpsetamiseks.
4 tortillat
200 g krevette soolvees
1 väike purk maisi u 50-60 g
1/2 kauna punast chillit
tomatikastet
basiilikulehti
50 g juustu
*2 tortillat määrida tomatikastmega ja raputada peale puruks rebitud basiilukulehti.
*Kausis segada krevetid ja mais, ning peeneks hakitud chilli, jagada võrdselt mõlemale tortillale, raputada üle riivjuustuga, ning kõige peale tõsta tortilla.
*Küpsetada kuumal grillil mõlemalt poolt kuldpruuniks, lasta natuke jahtuda ning lõigata sektoriteks.
Alloleval pildil on näha, et grillil on kiviplaat, selle plaadi peal on väga lihtne teha quesadillasi, kuid arvan et saab hakkama ka ilma selleta. Originaalis on see kiviplaat mõeldud pitsade küpsetamiseks.
pühapäev, 13. juuni 2010
Frangipane tart
Eesti keelde tõlgituna võiks see olla ''tartalet mandlikreemiga'' aga see pole üldsegi nii huvitav kui ''fangipane tart'' :) ''Frangipane'' on täidis, mille valmistamiseks või maitsestamiseks kasutatakse mandleid või näiteks pistaatsiapähkleid. Seda täidist kasutatakse erinevates küpsetistes, eelkõige lahtistes kookides. Koogi peale pannaks veel marju/puuvilju: maasikaid, vaarikaid, õunu, virsikuid, jne, mis kellelegi meeldib. Kuna meil on veel rabarberihooaeg käimas siis seekord tegin rabarberite ja maasikatega, kindlasti oleks väga maitsev kirssidega või näiteks punaste sõstardega.
Põhi:
375 g jahu
200 g võid
50 g suhkrut
1 muna
Kreem:
125 g võid
125 g suhkrut
2 muna +1 munakollane
125 mandlijahu
25 ml (tumedat) rummi
2 vart rabarberit
200 g maasikaid
määrimiseks 4 sl maasikamoosi
*Või, jahu ja suhkur näppida ühtlaseks puruks, lisada muna ja sõtkuda tainaks.
*Tainas mässida toidukilesse ja panna 1 tunniks külmkappi.
*Täidise valmistamiseks vahustada toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks, ükshaaval lisada munad ja jätkata vahustamist.
*Lõpuks segada juurde mandlijahu ja rumm.
*Tainas tõsta jahuga ülepuistatud lauale ja rullida sellest 5mm paksune ümmargune ketas, nii suur, et saaks vooderdada 20-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja ääred.
*Tainas tõsta vormi ja panna veel 15 minutiks külmkappi.
*Koogi põhi määrida maasikamoosiga, selle peale valada mandlikreem ja kõige peale tükeldatud rabarber ja maasikad, suruda kergelt kreemi sisse.
*Küpsetada 180 kraadises ahjus 35-40 minutit.
*Kui kook on valmis siis määrida pealt maasikamoosiga, siis jääb ilus läikiv.
*Serveerida maasikate ja vahukoorega.
Idee on pärit siit.
Põhi:
375 g jahu
200 g võid
50 g suhkrut
1 muna
Kreem:
125 g võid
125 g suhkrut
2 muna +1 munakollane
125 mandlijahu
25 ml (tumedat) rummi
2 vart rabarberit
200 g maasikaid
määrimiseks 4 sl maasikamoosi
*Või, jahu ja suhkur näppida ühtlaseks puruks, lisada muna ja sõtkuda tainaks.
*Tainas mässida toidukilesse ja panna 1 tunniks külmkappi.
*Täidise valmistamiseks vahustada toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks, ükshaaval lisada munad ja jätkata vahustamist.
*Lõpuks segada juurde mandlijahu ja rumm.
*Tainas tõsta jahuga ülepuistatud lauale ja rullida sellest 5mm paksune ümmargune ketas, nii suur, et saaks vooderdada 20-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja ääred.
*Tainas tõsta vormi ja panna veel 15 minutiks külmkappi.
*Koogi põhi määrida maasikamoosiga, selle peale valada mandlikreem ja kõige peale tükeldatud rabarber ja maasikad, suruda kergelt kreemi sisse.
*Küpsetada 180 kraadises ahjus 35-40 minutit.
*Kui kook on valmis siis määrida pealt maasikamoosiga, siis jääb ilus läikiv.
*Serveerida maasikate ja vahukoorega.
Idee on pärit siit.
reede, 11. juuni 2010
Hakklihapirukas suvikõrvitsa ja tomatiga
Meie pere vanimat last on suhteliselt raske saada proovima toitu mida ta varem söönud ei ole. Võõrad koostisained sorteeritakse kohe toidust välja ja mitte mingil juhul ei proovitagi. Mõnikord saab ''kahtlased'' toiduained roa sisse ära peita, vahel läheb õnneks vahel mitte, seekord läks! Kui küsiti ''mis selle piruka sees on?'' jätsin mainimata suvikõrvitsa, lootes, et ''kahtlane'' köögivili jääb märkamata, jäigi. Küsiti veel tükike pirukat juurde ja kiideti kui hea see on! Tuleb välja et suvikõrvits on täitsa söödav ja pealegi veel maitsev :P
Põhi:
350 ml nisujahu
175 g võid või küpsetusmargariini
1/2 tl soola
kuni 5 sl külma vett
Kate:
300 g hakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 väike suvikõrvits
3 tomatit
100 g juustu
praadimiseks õli
soola
pipart
*Jahu ja tükeldatud või näppida ühtlaseks puruks, lisada sool ja vesi ning sõtkuda ilusaks tainaks.
*Tainas tõsta 20-30 minutiks külmkappi, samal ajal praadida hakkliha, hakitud sibul, purustatud küüslauk ja tükeldatud suvikõrvits, maitsestada.
*28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm vooderdada küpsetuspaberiga.
*Tainast rullida ümmargune ketas (nii suur, et kataks 28 cm läbimõõduga vormi põhja ja ääred) ja tõsta vormi.
*Piruka põhjale tõsta hakkliha-köögiviljadesegu, selle peale laotada viilutatud tomatid.
*Küpsetada 200 kraadises ahjus u 30 minutit, kuni põhi hakkab muutuma kuldpruuniks, siis raputada peale riivjuust ja lasta pirukal küpseda veel nii kaua kuni juust on sulanud ja kuldne.
Põhi:
350 ml nisujahu
175 g võid või küpsetusmargariini
1/2 tl soola
kuni 5 sl külma vett
Kate:
300 g hakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 väike suvikõrvits
3 tomatit
100 g juustu
praadimiseks õli
soola
pipart
*Jahu ja tükeldatud või näppida ühtlaseks puruks, lisada sool ja vesi ning sõtkuda ilusaks tainaks.
*Tainas tõsta 20-30 minutiks külmkappi, samal ajal praadida hakkliha, hakitud sibul, purustatud küüslauk ja tükeldatud suvikõrvits, maitsestada.
*28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm vooderdada küpsetuspaberiga.
*Tainast rullida ümmargune ketas (nii suur, et kataks 28 cm läbimõõduga vormi põhja ja ääred) ja tõsta vormi.
*Piruka põhjale tõsta hakkliha-köögiviljadesegu, selle peale laotada viilutatud tomatid.
*Küpsetada 200 kraadises ahjus u 30 minutit, kuni põhi hakkab muutuma kuldpruuniks, siis raputada peale riivjuust ja lasta pirukal küpseda veel nii kaua kuni juust on sulanud ja kuldne.
teisipäev, 8. juuni 2010
Bruschetta grillitud veisefileega
Tarvis läheb:
1-2 suuremat ciabattat
200-300 g veisefileed
sibulamoosi
oliiviõli
soola
pipart
*Ciabattast lõigata 1-1,5 cm paksused viilud, pintseldada mõlemalt poolt oliiviõliga ja grillida kuumal grillil mõlemalt poolt kuldseks.
*Veisefileest lõigata paari sentimeetri paksused viilud, raputada üle soola ja pipraga, piserada peale natuke oliiviõli ja küpsetada grillil vastavalt sööjate maitsele, kas rare, medium, well done jmv.
Meil sai seekord well done, kokk oli väheke hajameelne.
*Valmis liha tõsta grillilt ja lasta natuke puhata, seejärel lõigata õhukesteks viiludeks.
*Grillitud ciabattale tõsta lusikatäis sibulamoosi ja kõige peale viil liha.
Sibulamoosi jaoks läheb tarvis:
3 punast sibulat
3-4 sl fariinsuhkrut (oleneb kui magusat moosi eelistatakse)
3-4 sl palsamiäädikat
1 tl soola
oliiviõli
*Sibul hakkida ribadeks, valada potti ja lisada natuke oliiviõli, kuumutada keskmisel kuumusel läbi.
*Valada juurde palsamiäädikas, fariinsuhkur ja sool, kuumutada aeg-ajalt segades umbes 10 minutit.
kolmapäev, 2. juuni 2010
Lõhepirukad u.12 tk
500 g lehttainast
400-500 g lõhe- või forellifileed
2-3 keedetud muna
soola
pipart
tilli
sidrunimahla
määrimiseks 1 muna
*Lõhefilee puhastada luudest ja eemaldada nahk, lõigata väikesteks kuubikuteks ja panna kaussi. Maitsestada soola, pipra ja sidrunimahlaga.
*Tainas laotada laua peale laiali. Lõigata u 10x10 cm ruudud. Osa tainast jätta pirukate kaunistamiseks.
*Iga ruudu keskele tõsta kala, selle peale riivitud/hakitud muna, kõige peale raputada hakitud tilli.
*Piruka peale panna risti-rästi tainaribasi ja määrida munaga.
*Küpsetada 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pirukad on ilusti kerkinud ja kuldpruunid.
Kõrvale tegin dipikastme hapukoore ja tilliga, mille maitsestasin soola ja sidrunimahlaga.
Tellimine:
Postitused (Atom)