Veinis pošeeritud pirne on imelihtne valmistada, samas on see väga pidulik ja efektne magustoit. Sobib serveerimiseks vaniljejäätisega, šokolaadikreemiga või iseseisva magustoiduna. Tuleb lihtsalt natuke kannatust varuda - pirn peab keema täitsa pehmeks, et saaks lusikaga süüa.
4 suurt kõvemat pirni
250 ml vett
250 ml kuiva valget veini
2 sl suhkrut
2 sl mett
sidrunikoort
1 vaniljekaun, poolitada, seemned eemaldada
*Pirnid koorida, vars jätta alles, eemaldada südamik. Pirn lõigata alt tasaseks, et saaks taldrikule seisma panna.
*Vesi, vein, suhkur, mesi, sidrunikoor ning vaniljekaun ja seemned valada potti ja kuumutada keemiseni.
*Pirnid tõsta potti ja keerata kuumust vähemaks.
*Küpsetuspaberist lõigata ümmargune, keskelt auguga ketas ja asetada pirnidele.
*Pirne keeta u 15 minutit, noaga ettevaatlikult katsuda, kas on pehmed.
*Kui pirnid on pehmed, tõsta majapidamispaberile nõrguma.
*Serveerimisel niristada üle siirupiga, milles pirne keedeti.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar