teisipäev, 6. aprill 2010

Kukeseenerisoto

Leidsin sügavkülmast mõned karbid eelmise hooaja kukeseeni. Praegu on viimane aeg nendega midagi ette võtta, ega suvel taha ju enam külmutatud seeni ja pealegi tuleb ennne uut hooaega sügavkülm tühjaks saada :P


250 g risotoriisi (Arborio või Carnaroli)
1 sibul
2 küüslauguküünt
õli ja 1 sl võid
1 klaas kuiva valget veini
u 5 dl köögiviljapuljongit
u 50 grammi parmesani juustu
300 g kukeseeni
(ürdi)soola
maitsestamiseks Pasta basilico't

*Valada pannile õli, lisada selle juurde 1 sl võid ja lasta kuumaks.
*Lisada hakitud sibul ja küüslauk, kui on pehmed siis valada juurde risotoriis, kuumutada pidevalt segades kuni riis muutub läbipaistvaks.
*Riisile lisada vein ja segada läbi, kuumutada nii kaua kuni vein imendub riisi, siis lisada puljong, jällegi segada ja lasta podiseda keskmisel kuumusel u 20 minutit (kuni riis muutub pehmeks), vajadusel lisada vett-puljongit.
*Lõpuks lisada praetud seened ja riivitud parmesan, maitsestada soola ja maitseainetega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar