kolmapäev, 14. aprill 2010

Kohv söögis ja joogis

Nami-namis algas uus kooskokkamine, seekord on peategelaseks kohv. Kohv meelib mulle väga ja ei kujutakski elu ette ilma selleta :) Igahommikuseks äratajaks on tassike parajalt kanget kohvi vahustatud piimaga. Väga suur lemmik on veel kreeklaste külm kohvijook: frappe - mõnus jahutus kuumaks suvepäevaks.
Toidus ei ole ma kohvi eriti kasutanud, siiani mõnes üksikus magustoidus. Üritan ennast nüüd parandada ja võibolla isegi mõne kohviga maitsestatud soolase toidu valmistada :P

Kohvijäätis


400 ml rõõska koort

1 purk kondenspiima või u 400 g isetehtud kondenspiima

1/2 vaniljekauna seemned

1-1,5 sl lahustuva kohvi pulbrit

1 sl vett

*Koor vahustada pehmeks vahuks, segada juurde kondenspiim ja vaniljeseemned, kergelt mikserdada läbi.

*Kohvipulber lahustada tilgakeses vees ja segada ülejäänud kreemi hulka.
*Segu valada madalasse karpi ja tõsta sügavkülma vähemalt 5 tunniks.

*Võib aeg-ajalt segada aga ei pea.





Jagub kuuele

250 ml rõõska koort

3 muna, kollased ja valged eraldi
2 dl suhkrut

3 sl viskit
3 tl želatiini

1,5 tl lahustuva kohvi pulbrit


*Želatiinil lasta paisuda 1 dl vees, sulatada kuumaveevannis või mikrouunis, jahutada ja segada juurde lahustuv kohv ja viski.

*Munakollased vahustada suhkruga, valada juurde želatiini-kohvisegu.

*Eraldi kaussides vahustada koor ja munavalged, segada omavahel ja ettevaatlikult segada kohvisegusse.

*Valada pokaalidesse ja tõsta külmkappi tarduma.

*Serveerida koos marjadega.




3 dl kanget kohvi
100-200 g vaniljejäätist

2 sl vahustatud rõõska koort


*Klaasid täita 3/4 ulatuses jäätisega.

*Valada peale külm kohv ja tõsta peale lusikatäis vahukoort, raputada üle lahustuva kohvi pulbriga.

*Serveerida kõrre ja lusikaga.

2 kommentaari:

  1. See kohvijäätis ajab eriti isutama :)

    VastaKustuta
  2. Paluks nüüd mingi soolane roog ka kohviga:)

    VastaKustuta