esmaspäev, 23. november 2009

Suitsukanapirukas e. Suitsukanaga Quiche



Tainas (põhi):
300 ml nisujahu

200 g küpsetusmargariini (võid)

3-4 sl vett

1 tl soola


Kate:

300 g suitsutatud kanafileed

1/2 paprikat
1/2 karpi värskeid šampinjone

u 10 cm
jupp porrut (või 1 sibul)
1/2 väikest karpi konservananassi

1 pk (200ml) rõõska koort
3-4 muna
50 g riivjuustu

soola

pipart

tilli

*Jahu ja margariin näppida segamini, lisada sool ja vesi, sõtkuda ühtlaseks tainaks, vajadusel lisada natuke vett.
*Tainast teha pall, mässida toidukilesse ja panna külmkappi ootele.

*Porru ja seened
hakkida ja praadia eelnevalt läbi, maitsestada.
*Hakkida kana, paprika ja ananass.

*Tainas suruda 24-26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele (kui kasutatakse metallist(lahtikäivat)vormi, panna põhjale küpsetuspaber ja ääred määrida või/margariiniga).

*Esimesena laotada taignale porru ja seened, järgmisena kana, ananass ja paprika.

*Munad vispeldada koorega segamini, maitsestada soola-pipraga, segu valada pirukale.

*Kõige peale puistata
riivjuust ja lõikuda natuke tilli.


*Ahi kuumutada 180-200 kraadini, pirukat küpsetada u 30 minutit, kuni pealt muutub kuldkollaseks ja munasegu on hüübinud ja piruka ääraed pruunistunud.

*Mina serveerisin rukola salatiga.

1 kommentaar:

  1. Tegin ja maitses :) Asendasin paprika päikesekuivatud tomatitega ja järgmisel korral ananasse tunduvalt rohkem, siis on ideaalne :)

    VastaKustuta