esmaspäev, 11. oktoober 2010

Juustukoogi brownies

Kui panna kokku kaks nii head asja nagu juustukook ja brownie, ei saa ka tulemus olla kehva. Juustukoogi brownied on parajalt šokolaadised ja mõnusalt kreemised, iga magusasõbra lemmikud.


Saab 16 tk
Juustusegu:

150 g toasooja toorjuustu

100 g paksu hapukoort
115 g suhkrut

2 toasooja muna

1 tl vaniljesuhkrut

40 g jahu


Šokolaadisegu:

180 g (tumedat) šokolaadi

160 g võid

100 g (pruuni) suhkrut

3 toasooja muna

115 g jahu


*Toasoe toorjust ja hapukoor vahustada suhkruga ühtlaseks, seejärel lisada munad ja mikserdada läbi.

*Toorjuustusegule lisada vaniljesuhkur ja sõeluda juurde jahu, segada ühtlaseks ja tõsta kõrvale.

*Kuumaveevannil sulatada šokolaad ja või ja NB! jahutada toatemperatuurini.

*Jahtunud šokolaadile lisada suhkur, segada, siis lisada munad ja mikserdada ühtlaseks, lõpuks sõeluda juurde jahu ja segada läbi.

*Ahi kuumutada 170 kraadini, 24x30 cm suurune kandiline koogivorm vooderdada küpsetuspaberiga.

*Kõigepealt valada vormi šokolaadisegu, selle peale juustusegu, kihid ajada omavahel natuke segamini.

*Kooki küpsetada ahju keskosas 20-25 minutit (kuni pealt on ilusti tahenenud), seejärel tõsta välja jahtuma.


Retsept siit (tegin mõningad muudatused).

4 kommentaari:

  1. Ohhooo, ma vaatan, et me oleme tõesti ühel lainepikkusel :) Väga mõnusalt šokolaadine põhi.

    VastaKustuta
  2. mida päev edasi seda maitsvamaks kook sai, tee teinekordki.

    VastaKustuta
  3. Ka minul valmis minu esimene juustukoogi brownies, SUPER, Kristella sööb suure isuga ja endalgi juba mitu tükki kõhus :P

    VastaKustuta
  4. see kook on lihsalt niiiiiiiii superhea!!!!!!!!!!

    VastaKustuta