pühapäev, 5. veebruar 2012

Mustika-mandlikook


See kook maitseb imeliselt; mandlijahu annab koogile natuke luksuslikuma maitse ja mustikad teevad koogi mõnusalt mahlaseks. Kook on väga kerge ja õhuline, justkui sulab suus.

4 muna
220 g peenikest suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
150 g sulatatud võid
120 g mandlijahu
250 g mustikaid (sobivad ka sügavkülmutatud mustikad)
tuhksuhkrut

*Munad vahustada suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks (kuni kogus on kolmekordistunud).
*Jahu segada küpsetuspulbriga ning sõeluda munavahu hulka, segada.
*Mandlijahu segada sulatatud võiga ja lisada ülejäänud tainale.
* Tainas valada küpsetuspaberiga vooderdatud 20x30 cm suurusesse vormi, peale raputada mustikad, suruda kergelt taina sisse.
*Kooki küpsetada 30-35 minutit, kuni kook on kuldne ja seest küpsenud (katsuda tikuga).
*Kook tõsta restile jahtuma ning raputada üle tuhksuhkruga.



Retsept: Donna Hay magazine



1 kommentaar: