Pliinid on üks paljudest vene köögi hõrgutistest. Pliine serveeritakse soojalt ja
üldjuhul koos soolase lisandiga, nagu näitkeks soolakala, kalamari,
seenesalat.
Kellele on tatar eriti meeltmööda võib tainast nisujahu välja jätta ja kasutada ainult tatrajahu. Pliine on väga mugav küpsetada pannkoogipannil, kuid saab hakkama ka tavalise praepanniga. Traditsiooniliselt ei tohiks pliinid kunagi olla suuremad kui teetassi alustaldrik.
Kellele on tatar eriti meeltmööda võib tainast nisujahu välja jätta ja kasutada ainult tatrajahu. Pliine on väga mugav küpsetada pannkoogipannil, kuid saab hakkama ka tavalise praepanniga. Traditsiooniliselt ei tohiks pliinid kunagi olla suuremad kui teetassi alustaldrik.
Pliinid:
2 dl leiget vett
25 g presspärmi
1 dl kohvikoort
1 dl tumedat õlut
180 g tatrajahu
120 g nisujahu
3,5 dl piima
soola
25 g võid (sulatatud)
2 muna (kollased ja valged eraldatud)
*Pärm lahustada leiges vees, lisada kohvikoor ja õlu, ning segada juurde tatra- ja nisujahu.
*Tainas panna jahedasse kohta 12-24 tunniks kerkima.
*Piim kuumutada keemiseni ja segada vähehaaval kerkinud tainale.
*Lisada sulatatud või, sool ja munakollased.
*Tainas jätta paariks tunniks kerkima.
*Munavalged vahustada tugevaks vahuks ja segada tainale.
*Pliine küpsetada keskmisel kuumusel.
Natuke muudetud retsept siit.
Salat:
200 g kooritud krevette
4-5 sl lõhemarja
pool väikest punast sibulat hakitud peeneks
3-4 sl hapukoort
hakitud tilli
sidrunimahla
pipart
*Kõik koostisained segada kausis, maitsestada sidrunimahla ja pipraga.
*Serveerida koos pliinidega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar